Известие

Collapse
No announcement yet.

Няма парно на място.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няма парно на място.

Колеги скоро пуснах тема че чувам циркулацията на охладителната течност.http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29176 .Днес забелязах друго. Тръгвам аз с колата стигам 80 градуса парното духа жега няма проблем. Спрях на едно място да чакам, само на обороти без да подавам гас по едно време започна да духа хладно после и студено. Припомпвам 3-4 пъти на педала на гаста чувам как антифриза върви по мъркучите и всякаш гони въздух. Парното се появява и започва да духа топло. Като я оставя на оборот пак изстива докато не я припомпя. Като я карам в градско или извън градско ми държи постоянни 83-85 градуса не повече но не и по малко. Термостата е сменен, но дали не е дошло времето и на водната помпа.
    Last edited by kolchev; d.m.y г., 15:54.
    Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
    LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
    Alfa 75 2.0
    EX

здрасти колега.забелязах 1,при алфите парното е на макс когато се движиш с по-голяма скорост не знам защо.температурата на водата е добра но явно има някоя термо клапа която и трябва скоростно движение.това е мое мнение и на няколко други собственици на алфи.не мисля че е проблем в колата.и също на по-дълаг път,разстояние от 10тина км не и е достатъчно.аз като я купих веднага зададох този въпрос защото старата ми кола на 2-3км и изключвах духалката а след около 15тия км даже и го намалях но при тази далеч не са такива работите.

Comment

---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:41.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

За мен твоят проблем е свързан с въздух в охладителната система, но си имай едно на ум че може и водна помпа да излезе.
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Да де ама как да го махна тоя въздух мамка му.
          Alfa 75 2.0
          EX

Comment

Ами като не съм правил 1.3 боксер от 1 година как да си спомня имаше ли пробка за обезвъздушаване. Погледни на радиатора дали няма в левия или десния горен край. Малко се покива от напречната греда, но ще се види. Иначе в страни от Алфите, много коли имат пробка на единия от маркучите, които отиват от двигателя към парното точно до преградата на коша. На по-старите алфи има пробка на термостата, ала ти нямаш със сигурност. Има и разни байовски методи включващи разхлабване на гореспоменатите маркучи към радиаторчето на парното, но при тях се дейстава на място според модела .
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Аз пробвах като отвих маркуча който утива към дроселната клапа.Той се разклоняваа от единия от тези на парното.Чесно казано големия ми проблем е че не мога да я разбера тая система на Боксерите, по кой маркуч влиза топлата вода в радиаторчето на парното,по кой излиза.Изобщо сялата система на отопление на купето и охлаждане на двигателя. Ей това ако си обясня ще го оправя.
              Alfa 75 2.0
              EX

Comment

Първоначално публикувано от kolchev Покажи съобщение
                Колеги скоро пуснах тема че чувам циркулацията на охладителната течност.http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29176 .Днес забелязах друго. Тръгвам аз с колата стигам 80 градуса парното духа жега няма проблем. Спрях на едно място да чакам, само на обороти без да подавам гас по едно време започна да духа хладно после и студено. Припомпвам 3-4 пъти на педала на гаста чувам как антифриза върви по мъркучите и всякаш гони въздух. Парното се появява и започва да духа топло. Като я оставя на оборот пак изстива докато не я припомпя. Като я карам в градско или извън градско ми държи постоянни 83-85 градуса не повече но не и по малко. Термостата е сменен, но дали не е дошло времето и на водната помпа.
                Колата на газ ли е?

Comment

Не
                  Alfa 75 2.0
                  EX

Comment

Първоначално публикувано от kolchev Покажи съобщение
                    Не
                    тогава те съветвам да отидеш в сервиз където си разбират от работата.

Comment

Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщение
                      тогава те съветвам да отидеш в сервиз където си разбират от работата.
                      или да не я пипаш въобще.стара кола,стари и износени части,ха си ги пипнал-ха са изпищяли още проблеми.и не забравяй,след зимата иде лято!

Comment

Working...
                      X