Колеги скоро пуснах тема че чувам циркулацията на охладителната течност.http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29176 .Днес забелязах друго. Тръгвам аз с колата стигам 80 градуса парното духа жега няма проблем. Спрях на едно място да чакам, само на обороти без да подавам гас по едно време започна да духа хладно после и студено. Припомпвам 3-4 пъти на педала на гаста чувам как антифриза върви по мъркучите и всякаш гони въздух. Парното се появява и започва да духа топло. Като я оставя на оборот пак изстива докато не я припомпя. Като я карам в градско или извън градско ми държи постоянни 83-85 градуса не повече но не и по малко. Термостата е сменен, но дали не е дошло времето и на водната помпа.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Няма парно на място.
Collapse
X
-
здрасти колега.забелязах 1,при алфите парното е на макс когато се движиш с по-голяма скорост не знам защо.температурата на водата е добра но явно има някоя термо клапа която и трябва скоростно движение.това е мое мнение и на няколко други собственици на алфи.не мисля че е проблем в колата.и също на по-дълаг път,разстояние от 10тина км не и е достатъчно.аз като я купих веднага зададох този въпрос защото старата ми кола на 2-3км и изключвах духалката а след около 15тия км даже и го намалях но при тази далеч не са такива работите.
-
Ами като не съм правил 1.3 боксер от 1 годинакак да си спомня имаше ли пробка за обезвъздушаване.
Погледни на радиатора дали няма в левия или десния горен край. Малко се покива от напречната греда, но ще се види. Иначе в страни от Алфите, много коли имат пробка на единия от маркучите, които отиват от двигателя към парното точно до преградата на коша. На по-старите алфи има пробка на термостата, ала ти нямаш със сигурност. Има и разни байовски методи включващи разхлабване на гореспоменатите маркучи към радиаторчето на парното, но при тях се дейстава на място според модела
.
Alfa Romeo 75 24V
Comment
-
Аз пробвах като отвих маркуча който утива към дроселната клапа.Той се разклоняваа от единия от тези на парното.Чесно казано големия ми проблем е че не мога да я разбера тая система на Боксерите, по кой маркуч влиза топлата вода в радиаторчето на парното,по кой излиза.Изобщо сялата система на отопление на купето и охлаждане на двигателя. Ей това ако си обясня ще го оправя.Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
Alfa 75 2.0 EX
Comment
-
Първоначално публикувано от kolchev Покажи съобщениеКолеги скоро пуснах тема че чувам циркулацията на охладителната течност.http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29176 .Днес забелязах друго. Тръгвам аз с колата стигам 80 градуса парното духа жега няма проблем. Спрях на едно място да чакам, само на обороти без да подавам гас по едно време започна да духа хладно после и студено. Припомпвам 3-4 пъти на педала на гаста чувам как антифриза върви по мъркучите и всякаш гони въздух. Парното се появява и започва да духа топло. Като я оставя на оборот пак изстива докато не я припомпя. Като я карам в градско или извън градско ми държи постоянни 83-85 градуса не повече но не и по малко. Термостата е сменен, но дали не е дошло времето и на водната помпа.
Comment
-
Първоначално публикувано от kolchev Покажи съобщениеНе
Comment
-
Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщениетогава те съветвам да отидеш в сервиз където си разбират от работата.
Comment
Comment